Дървени кухненски шкафове: да рисувате или да не рисувате?

Д

Изборът или на по-тъмно дърво, или на боядисани шкафове е често срещан за много собственици на жилища в наши дни. Ако вашите кухненски шкафове все още са в добро състояние, но изглеждат датирани, свеж слой боя може да даде на вашия дървен кухненски шкаф толкова необходим лифтинг, без да източвате банковата си сметка. Но в зависимост от атмосферата на вашата кухня и цялостния декор на дома, предпочитанието за боядисване на дървени шкафове варира от човек на човек. Ето няколко точки, които трябва да имате предвид при вземането на решението.

Стил на шкафа -дървото може да бъде красиво, но трябва да разгледате отблизо стила на вашите шкафове и дали те допълват или се вписват в цялостния дизайн на кухнята, както и външния вид и усещането на вашия дом. Шкафовете за рисуване могат да доведат до по-сплотена и обединена тема в целия дом и това би било особено полезно за вас и изгодно в дългосрочен план, особено ако планирате да продадете имота си в бъдеще.

Бюджет – Ако решите да рисувате шкафовете, ще изпълнявате ли проекта сами или ще наемете професионален художник? Ако наистина искате сами да рисувате шкафовете, трябва да се уверите, че шкафовете в крайна сметка изглеждат толкова добри или по-добри от това, което изглеждат сега. Работата за боядисване на шкафа „направи си сам“ е много работа, така че се уверете, че сте готови за това. Ако не, разгледайте различни варианти за наемане на професионалист, така че работата да се свърши експертно ..

Говорете с брокер – На много места и общности дървените шкафове са основна точка за продажба в домовете. Вижте списъци с подобни домове във вашия район и вижте как е написано описанието на кухнята. Можете също така да се свържете с местен брокер или професионален специалист, който да се консултира с вас, за да получите техния експертен съвет.

Изберете правилно цветовете – Поради важността правилното боядисване на дървените шкафове също искате да сте сигурни, че сте избрали правилния цвят. На практика има стотици “бели” варианти на боя. Имайте предвид също, че осветлението играе основна роля за това как ще изглежда боята в последното пространство. Може би трябва да помислите да залепите мостра с боя отпред на всеки шкаф и да я разгледате за продължителен период от време, за да видите как в крайна сметка ще изглежда.

Въпреки че всички тези точки трябва да бъдат взети под внимание, най-важният въпрос, който трябва да зададете, всъщност е “Каква е ролята на кухнята в живота на вашето семейство?” Наистина ли е сърцето на вашия дом? Използвате ли това пространство за забавление? Готвите ли много? Ако вие сте този, който ще прекарва много време в това пространство, трябва да го обичате и да го използвате ефективно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta