Разликата в изискванията между вентилаторите за извличане на кухня и баня

Р

Вентилаторите за екстрактор както в кухнята, така и в банята са идеални за поддържане на въздуха около вас чист, намалявайки риска от заболявания и заболявания. След готвене на хранене и наистина с чинии и прибори за хранене, които чакат за измиване, във въздуха се мотаят всякакви потенциални бъгове и микроби – това е една област, в която феновете на екстракторите превъзхождат.

Другото е поддържането на въздуха на разумна и комфортна температура. След гореща вана или приготвяне на печена вечеря температурата на въздуха е значително по-висока от предишната. За да поддържа добро ниво на влага във въздуха и за да се чувствате комфортно, вентилаторът за изсмукване ще отстрани много от този горещ въздух, за да поддържа ниска температура, като гарантира, че въздухът е чист и свеж.

С вентилаторите за баня и кухня обаче може да си помислите, че и двамата се справят добре една с друга – това не е така. Има изрични указания относно използването и безопасността, за които всеки трябва да се съобрази. За да може да се продава, вентилаторът за екстрактор трябва да отговаря на указанията за безопасност, определени от индустриалните стандарти, както и да е над определено ниво на качество – вентилаторът за екстрактор трябва да може да отстранява определено количество въздух от помещението в дадено време, за да се класира за пускане в продажба.

И така, какви са разликите между вентилатора на аспиратора в кухнята или в банята? Наистина просто, но вентилаторът за екстрактор за баня трябва да е безопасен за използване в средата на банята, където контактът с вода е малко вероятен, но напълно възможен. Следователно за банята вентилаторите трябва да са с ниска мощност и добре покрити. Капакът осигурява добра защита от контакт с вода, докато ниската мощност гарантира, че ако някога се появи контакт с вода, е малко вероятно да причини нараняване.

За сравнение, вентилаторът, инсталиран в кухнята, е напълно различен. Докато в банята безопасността е от първостепенно значение, кухнята има много различни съображения. Тук, разбира се, има разпоредби за безопасност, но тъй като вентилаторът може да е недостъпен, далеч от контакт с вода, те са много по-малко строги. Тук почти единствената грижа е количеството въздух, което може да бъде изместено за секунда от вентилатора. При условие, че вентилаторът може да извежда 15 литра въздух в секунда от стаята, вентилаторът ще бъде в съответствие с приложимите разпоредби и идеален за използване в кухнята – много по-различен от алтернативите за баня с ниска мощност, съобразени с безопасността.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta