Създаване на достъпна за хора с увреждания кухня, която работи!

С

Как да създадете кухня, достъпна за хора с увреждания, която да работи за вас? Съсредоточете се върху три неща. Първо се съсредоточете върху достъпността до складови помещения, килери и шкафове. Второ, дайте приоритет на мобилността на инвалидни колички. Пространството пред и до уредите е от съществено значение. И, трето, подредете работното си пространство, като координирате прибори, извадете рафтовете за контейнери за боклук, често използваните съдове и т.н.

Достъпни за инвалидни колички мивки и фурни също са изгодни за дългосрочен независим живот. Надстройката или просто извършването на няколко домашни модификации може да е точно това, от което се нуждаете, за да получите мобилност, комфорт и безопасност във вашия дом.

Дизайнът на дома ви за модификация трябва да включва достатъчно подово пространство за мобилност, свободни места за достъп на кухненски уреди с достъп за инвалиди, достъпни врати на шкафове, чекмеджета и рафтове и функционален „работен триъгълник“. Работният триъгълник се отнася до удобното работно пространство, създадено между печката, хладилника и мивката. Страните на триъгълника трябва да са по-големи от четири фута и под девет фута, като външните граници на триъгълника са максимум 26 фута.

Когато дизайнът на просторна и отворена кухня е вашата цел на дизайна, може да се наложи да помислите за премахване или подмяна на стена или преместване на плотове. Ако настоящият ви дизайн на кухнята ви кара да се чувствате като ограничени или постоянно се борите с плотове и шкафове, може да помислите за реконструкция. Често модифицирането на един аспект на вашата кухня може да направи кухнята значително по-лесна за ползване. Смяната на брояч на остров или полуостров или преместване на уред може да направи всичко различно.

Има ли домът ви „вход с нулева стъпка“ – една входна точка с плосък праг и лесно ли се преминава? Във всеки дом трябва да има поне една нулева стъпка за онези големи деца, които правят първите си стъпки, и за гостуващия член на семейството, който може да използва бастун или проходилка или да се възстановява от заболяване. Трудно ли е да вкараш хранителни стоки от колата? Възможно е една малка рампа и количка да са полезни между гаража и кухнята, за да улеснят внасянето на пакети.

Ако се нуждаете от помощ при проектирането на вашата кухня, ще намерите директория на специалисти със сертифицирано стареене на място (CAPS) на уебсайта на NAHB или като посетите уеб сайта на Atlanta Home Modifications в Интернет. Вашият специалист по CAPS ще назначи консултация у дома, за да наблюдава и оценява текущата ви жилищна уредба и ще ви помогне да създадете по-приятен и достъпен дом.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta