Екологични начини за озаряване на дома ви

Е

В 21-ви век определено се наблюдава повишаване на нивото на осведоменост относно опазването и устойчивостта на околната среда. От ефективно изхвърляне на отпадъци до опазване на водата, всички търсят начини да се уверят, че земята остава зелена.

Но ако все още се чудите дали изключването на осветлението, когато не се използва, е достатъчно от ваша страна, тогава помислете отново. Има още неща, които можете да направите, за да намалите не само сметките си за ток, но и да спестите енергия.

Ето няколко екологични начина да озарите дома си. С тези съвети можете да придадете на къщата си напълно свежа и жизнена привлекателност, като същевременно значително намалите консумацията на енергия.

На първо място, изхвърлете тези стари крушки с волфрамова бобина. Ръждивият външен вид на 70-те не е това, в което искате да посрещнете гостите си. Предпочитайте да осветявате хола си със спокойни светлини с помощта на LED крушки. Те не само са енергийно ефективни, но и продължават сравнително по-дълго от традиционните крушки или CFL. И най-хубавото е, че те вървят с всичко! Можете да ги инсталирате на стените или тавана или да придадете креативна нотка на вашия хол с полилеи.

Екологични начини за озаряване на вашия хол

В наши дни LED лампите също са станали доста популярни като аксесоари за хол. Тези лампи осигуряват страхотно осветление и перфектно допълват мебелите и декора на вашия хол. Лампите с ярки нюанси вървят добре за елегантен кът за сядане, докато ярките цветове се смесват безпроблемно в по-оптимистични и цветни настройки.

Друга умна идея за пестене на електричество във вашия хол е инсталирането на предмети от стъкло и огледало. Такива артефакти и аксесоари пречупват или отразяват светлината, правейки стаята да изглежда по-светла и дори по-просторна от преди. Наличието на малки светлини на отделни места ще ви помогне да намалите консумацията и да получите идеалната атмосфера за всички случаи.

Екологични начини за озаряване на вашата спалня

Осветлението в спалнята трябва да бъде умерено, за да създаде уютна и релаксираща обстановка. Ако имате голям прозорец в спалнята си, помислете само за 2 или 3 LED крушки, за да можете да регулирате яркостта през нощта. Ако искате повече светлина през деня, тогава светодиодът за монтиране на тавана ще бъде чудесен избор.

Ако обичате да четете през нощта, можете да имате нощна лампа за маса или нощна лампа. Масата или лампата служи като допълнително място на рафта, за да съхранявате вашите книги и други дребни предмети. Отново те служат и като отлични аксесоари за декор. Ако смятате, че LED светлините могат да бъдат твърде ярки за вашата спалня, тогава винаги можете да изберете димируеми светодиоди, които могат да създадат много по-фина и релаксираща атмосфера.

Екологични начини за озаряване на учебната ви стая

Осветлението е решаващ елемент от занималнята или домашния офис. Ако прекарвате значителни часове всеки ден в кабинета или домашния си офис, тогава предпочитайте светодиоди за монтиране на стена или таван вместо CFL или волфрамови крушки. Ако се нуждаете от осветление само в зоната на бюрото, инсталирайте крушката точно над нея или на стената вляво или вдясно.

Ползите от инсталирането на светодиоди са много. Изберете ги, за да намалите консумацията на електроенергия в дома си и да създадете светло пространство. Бъдете умни и помогнете за спасяването на планетата.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta