Настройте перфектното пространство за разговор със секционни дивани

Н

Във всеки дом холът играе важна роля, когато забавлява гостите или организира събирания. С това казано е важно да знаете как да разположите пространството, за да поддържате всички удобни и да поддържате разговора. За тази цел секционните дивани са популярен избор за тяхната гъвкавост. Но създаването на идеалното пространство за разговор не се спира само при избора на добра секция.

Когато оформяте всекидневна, предназначена за разговори, трябва да имате предвид как хората могат да се чувстват удобно да говорят помежду си. Може би сте забелязали как някои хора са склонни да гравитират към трапезарията, когато холът не е достатъчно удобен за чат. Това е така, защото холът понякога е разположен така, че хората да не се изправят един срещу друг.

Секциите са чудесен избор за домакинствата, които обичат да имат приятели. За разлика от правите дивани, секциите позволяват по-гъвкаво пространство за вписване на хората.

И така, как да използвате вашите секционни дивани, за да създадете удобно пространство за разговор? На първо място, трябва да се научите как да постигнете баланс между създаването на чудесно място за гледане на телевизия и добро място за сядане и чат с приятел. Един от начините да направите това е да разположите седалките, така че да създадете U-образна форма.

Докато някои раздели вече идват с нежна извивка, която прилича на спокойна U-образна форма, повечето раздели се рекламират подредени в ъглова L-форма, което е добре за гледане на телевизия, но не е най-доброто, когато става въпрос за партита. Тъй като завъртането на секцията, за да направите страните една срещу друга ще бъде неудобно, ще бъде по-добра идея да затворите L-формата, като добавите фотьойл или любовна седалка в отворения край на оформлението. Може дори да помислите за шезлонг, ако искате да запазите гъвкавостта на дизайна.

Макар че едно е да подредите секционни дивани в чудесно място за разговори, също така е добра идея да вземете предвид как сте разположили останалата част от хола. Често срещан проблем е, че мебелите могат да бъдат разположени твърде отдалечени, което позволява на други хора да минават през хола и да нарушават хората, събрали се там. Ако телевизорът е поставен твърде далеч от местата за сядане, хората могат да минат пред него, което ще стане досадно, особено ако гостите ви играят игра.

Ако сте закупили други места освен секционните дивани, не забравяйте да ги държите плътно една до друга, така че хората да не се изкушават да минават през пространството за разговор. В същото време подредете местата по начин, който все още позволява на хората да влязат и да се присъединят към разговора и да гледат предавания удобно, без други да минават пред телевизора.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta