Как да създадете романтична атмосфера във вашата спалня

К

Когато проектирате спалнята си, трябва да помислите за атмосферата, която искате да създадете. Ако проектирате стаята предимно за релакс, най-вероятно ще изберете хладен цвят на небцето. Ако обаче искате да добавите малко романтика към вашата спалня, може да е време да направите някои смели дизайнерски избори. Не се страхувайте да поемете няколко риска, когато декорирате спалнята си. Крайният резултат ще бъде романтично пространство, на което вие и вашият партньор можете да се насладите.

Изборът на цветова палитра е първата стъпка за създаване на романтична атмосфера във вашата спалня. Червеното е популярен избор за спални, когато собствениците на жилища искат да предизвикат страст. Наситено червените всъщност могат да действат като афродизиак, така че това може да е идеалният избор на цвят за вашите стени. Ако мисълта за червени стени ви кара да се свиете, тогава може би идеята ви за романтика би била по-подходяща за съвсем различен избор на цвят. Имайте предвид, че ще спите в стаята всяка вечер, така че цветът трябва да е нещо, с което можете да живеете дълго време. Ако харесвате идеята за червено, но не искате да се ангажирате с червените стени, внесете цвета през спалното бельо или аксесоарите.

Независимо от избора на цвят, трябва да избягвате да рисувате, докато имате добра представа за цялостната си тема на дизайна. Огледайте къщата за вдъхновяващи парчета. Имате ли специална ваза или портрет, който има романтичен усет? Съберете всички предмети, които ви карат да се чувствате мечтателни и романтични, и намерете начини да ги включите във вашето пространство. Изтеглете цветовия избор от тези парчета или ги използвайте като акценти срещу контрастни нюанси.

След като сте решили основната си тема и цветова схема, трябва да изберете екстравагантно спално бельо. Романтиката е тясно свързана с тактилни усещания, така че изберете текстури, които предизвикват емоционален отговор. Копринените чаршафи са фантастичен избор за романтична спалня. Избягвайте античните юргани или други спални принадлежности, които да ви напомнят за баба ви. Изберете нещо екстравагантно или дори малко отгоре, за да зададете наистина тон за романтична атмосфера.

Не забравяйте да изберете няколко красиви произведения на изкуството, които да окачите на стените. Вашето легло най-вероятно ще бъде фокусна точка на вашата романтична спалня, така че трябва да намерите нещо специално, което да окачите над таблата. Изберете снимки, които се съгласуват с вашата цветова схема. Елегантните флорални щампи или абстрактни картини са добрият избор за стените. Можете също така да окачите голяма сватбена снимка в богато украсена рамка.

Романтичните спални се определят от чувствени текстури, така че не пренебрегвайте пода. Ако имате подове от твърда дървесина, трябва да добавите нотка мекота с красив килим. Можете да изберете голям килим, който да поставите под леглото, или можете да изберете няколко малки килима, които да поставите на различни места из стаята. Опитайте се да изберете килим с неутрален цвят, така че да не отвлича вниманието от екстравагантното ви спално бельо. Независимо дали имате килим, подове от твърда дървесина или линолеум, не забравяйте, че килим с контраст или допълващ се цвят може да осигури още един слой романтична текстура.

И накрая, добавете меко осветление, за да завършите романтичната атмосфера. Нощните лампи обикновено са по-романтични от горните крушки. Можете също така да помислите за вградено осветление, с превключвател за по-слабо регулиране на осветлението при различни поводи. Не забравяйте да включите и свещи във вашия дизайн. Ароматизираните свещи са фантастичен избор за романтични спални. Потърсете свещи с нежен аромат на роза, лавандула или хвойна, за да настроите настроението.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta