Идеи за тийнейджърска спалня – преустройство с ограничен бюджет

И

Повечето тийнейджъри прекарват времето си в спалнята. Като убежище на тийнейджърите спалнята трябва да е удобна и уникална. За да създадете добра атмосфера за учене, реконструкцията на спалнята на вашето дете е добра идея. Прекрасяването не винаги се нуждае от много пари; с изобилие от творчество, можете да създадете перфектно светилище за вашия тийнейджър. Ето няколко идеи за реконструкция на тийнейджърска спалня с ограничен бюджет.

1. Решете тема

Решаването на тема за спалнята е лесна стъпка, която да доведе до това в коя посока ще бъде украсена стаята. Обсъдете го със сина или дъщеря си, преди да ремонтирате спалнята. Оставете ги да изберат цвета и темата на спалнята, колкото и дива да е тя. Каквото и да е, те са тези, които в крайна сметка ще използват стаята.

2. Боядисвайте стената

Преди да боядисате стената, премахнете всички неща от спалнята. Тийнейджърите са склонни да избират живи цветове като бонбонено-ябълково зелено или лилаво. Не малко обаче биха избрали тържествени или топли нюанси. Въз основа на темата можете да изберете да боядисате стената в един цвят или в комбинация от няколко цвята. Стената може да бъде боядисана в модели като ивици, обикновен фон с декорация на точки и всякакви дизайни, които вие и вашият тийнейджър имате предвид.

3. Променете мебелите

Пренаредете разположението на мебелите в спалнята, така че стаята да изглежда нова. Не е задължително да поставяте всички стари мебели обратно в стаята. Изберете само най-необходимите, за да създадете по-просторно пространство за вашия тийнейджър. Боядисването на старите мебели с цветен контраст или свързано с новата болка на стената също ще създаде различна атмосфера. Тъй като тийнейджърите обикновено имат много неща за съхранение, се препоръчва монтиране на рафтове на стената за съхранение на книги, дисплеи или други инвентаризации.

4. Представете малко изкуство на стената

Можете да украсите стената на спалнята с плакати, произведения на изкуството, стенописи, вдъхновяващи думи или снимки. Ако детето ви е артистично, може да има свои собствени произведения на изкуството, които да окачи на стената. Ако например обичат фотографията, насърчете ги да закачат работата си на стената. Черно-белите снимки, абстрактни картини или винтидж плакати също са добри идеи за реконструкция на спалнята.

5. Играйте със светлината

Една от другите страхотни идеи за тийнейджърска спалня с бюджета е чрез добавяне на нови нюанси. Не е нужно обаче да купувате скъпи лампи. Пазаруването на битпазара може да ви накара да се натъкнете на някои съкровища. Ретро нощно шкафче или полилей (по-евтиният), намерени на мястото, може да са полезни за създаване на уникална атмосфера в спалнята.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta