Вдъхновение за спалнята

В

Най-често спалнята е последната стая, която е ремонтирана. Не съм сигурен защо. Може би това е единствената стая, която има най-малко видимост от нашите гости и ние не чувстваме натиск да я поддържаме актуална. Въпреки това прекарвате значително време в спалнята и дължите на себе си да имате място, в което да се оттеглите, което да ви кара да се чувствате спокойни и доволни.

След като сте готови да разхлабите струните на кесията и да похарчите заслужени пари за украса върху себе си, всичко, което ще ви трябва, е вдъхновението. Ето няколко навременни идеи, които със сигурност ще стимулират творческите ви сокове за декориране.

Започнете с неутрално платно със светъл успокояващ цвят като сметана, пшеница, лен или тен и подобен нюанс на килима. Добавете цвят с помощта на плат и аксесоари. Не се страхувайте да използвате ивици или цветя за завесите и да добавите цветни акцентни възглавници или странични столове.

Добавете традиционен полилей за осветление и допълнителни по-малки стенни бра.

Вместо да декорирате стената над леглото с голяма картина, опитайте да добавите декоративен рафт с цветя или интересна скулптура.

Друга алтернатива на една голяма снимка над леглото е клъстер или три по-малки отпечатъка по подобна тематика.

Създайте малка зона за сядане или медитация с лампа, малка маса и стол.

Окачете течащ копринен балдахин от тавана.

За романтичен, чувствен вид използвайте наситено оранжево или златно по стените с покривало или аксесоари в цвят на слива. Акцент с ковани железни корнизи и свещници.

Комбинирайте шисти синьо, морско и шоколадово кафяво за пълен, богат външен вид.

Съживете стара табла, като я покриете с микрофибър, велур или кожа.

Ако използвате неутрална палитра, подправете я със смели червени и черни възглавници, столове или вази.

Украсете със сезонна тема в ума. Топлите жълти и слънчоглед събуждат летни спомени. Малки флорални щампи и свежи зелени акценти и пастели напомнят за пролетта.

Закачете завесите си близо до тавана и ги оставете да висят точно до пода. Завесите, окачени твърде близо до рамката на прозореца, правят тавана да изглежда по-нисък и цялата стая изглежда по-тъмна. Едно добро правило за монтиране на пердета за драперии е поставянето им на 6 инча до 1 фута над летвата на прозореца.

Когато започнете да украсявате, започнете с празна стая, като постепенно добавяте мебели и аксесоари. Не забравяйте, че по-малкото е повече. Претрупаната спалня няма да успокои нервите ви, когато се пенсионирате през нощта.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta