Използване на 7-те цвята чакра във вашия дом

И

Внедряването на 7-те цвята чакра във вашата среда е прост и ефективен начин да внесете промяна във вашия живот. Ако имате една (или няколко чакри), които са в дисбаланс, добавете този цвят чакра към дома си.

Ето краткото ръководство за цветовете на чакрите:

Червено: Първата чакра е за стабилност, баланс и общност. Признаците, че може да сте извън баланс в този енергиен център, включват чувство на страх, прекомерна тревога за парите и финансите и чувство, че сте „отделени“ от околните. Помислете за добавяне на червени нюанси към вашия дом. В малък мащаб помислете за червена свещ или свещник, картина или плакат с червени елементи в него или червени цветя като рози. Ако искате да свършите много работа с този енергиен център, купете ярък червен халат, за да се сгушите всяка вечер, червено покривало за леглото или червени завеси. За кристали помислете за гранат или рубин.

Оранжево: Втората чакра е свързана с творчество, чувственост и сексуалност. Признаците за дисбаланс включват чувство на отегчение от живота, затъване в рутината, инхибиране на сексуалността с партньора или липса на вълнение в живота ви. За бързо повдигане украсете с купичка портокали във вашата кухня, кехлибарени или карнеолови камъни във вашата всекидневна или пръскащ оранжев килим. Ако вашата творческа страна изглежда осуетена, добавете оранжеви нюанси там, където вършите работата си, например близо до бюрото на компютъра си или в художествена стая, ако имате такава. Ако липсва чувствената страна на живота, добавете много фини оранжеви акценти към спалнята си, за да подправите нещата. Помислете за ароматизирано портури с бергамот със сушени резенчета портокал в него и оранжева нощна рокля.

Жълто: Третата чакра е свързана със самочувствието, самочувствието и границите. Признаците за дисбаланс включват оставянето на хората да ходят по цял теб, като „удоволствие на хората“, чувството, че не си достатъчно добър или липсата на успех в живота си. Жълтото е цветът на увереността. Помислете за жълти акценти в бижутата, вратовръзките и шаловете. За кристалите дайте изстрел на тигрово око и жълт калцит. В дома и на работното място добавете пръски от ярко жълто в декоративни акценти, особено на места, където сте склонни да се чувствате обезсилени.

За цветя помислете за нарциси и жълти маргаритки. Около дома добавете клъстер жълти свещи или жълта ваза. Ако има някоя област (като например на работа), където често изпитвате ниско самочувствие, застелете зоната в жълто. Добавете рамки за картини, картини, килими, дори лампи в жълто и вижте как самочувствието ви се повишава.

Зелено (и розово): Четвъртата чакра е свързана със сърдечните въпроси. Става въпрос за любов към себе си, любов към другите, състрадание и нежност. Зеленото е традиционният цвят, свързан с този енергиен център, но розовото често се смята за подходящо и за него. Ако имате трудни отношения с приятели, семейство и близки, бихте могли да работите върху тази чакра. Други признаци на проблеми включват задържане на болезнени спомени, закъснение в миналото и критичност към себе си или другите. За камъни добавете серпентин, малахит или розов кварц във вашия дом. Домакинските акценти могат да включват декоративни зелени треви, бамбукови растения, зелени или розови свещи и нефрит.

Тюркоазено или светлосиньо: Петата чакра е комуникационният център. Той обхваща всички сфери на комуникация с другите. Дисбалансът включва прекалена резервираност или срамежливост, трудно изразяване на мисли и емоции, често неразбиране на думите ви или прекалено говорене.

Най-добрата стратегия за този енергиен център е да си вземете тюркоазена висулка и да я носите често. Около дома добавете светлосини елементи и небесни цветове. Ако има област, в която комуникацията винаги изглежда проблем, не забравяйте да добавите голям син елемент като плакат, картина, завеси или дори покривало на дивана в светло син или небесно син цвят.

Индиго или тъмно синьо: Шестата чакра е интуитивното царство. Това е следване на предчувствие в правилната посока или получаване на тласък, който казва “не вървете по този път”. Признаците за дисбаланс включват усещане за откъснатост от интуицията, объркване относно пътя, който да следвате в живота, честа нерешителност и неспособност да вземете решение за малки или големи въпроси. Също така е свързано със сънища и нощно време, така че друг признак на дисбаланс е сънуването на кошмари, безсъние, нощни ужаси или неспокоен сън. Камъните за този енергиен център включват лапис и азурит. Вземете индиго маска за сън, която да носите в леглото през нощта, тъмносини чаршафи за леглото си, боядисайте спалнята си в тъмно, наситено синьо или лилаво и индиго завеси за вашата спалня. На по-малко ниво вземете няколко декоративни елемента от индиго и ги дръжте на нощното си шкафче за проблеми със съня или там, където имате най-честите пристъпи на нерешителност.

Лилаво: Седмият енергиен център е короната и се отнася до духовност, приповдигнатост, просветление и спокойствие. Признаци на дисбаланс са депресия, „чувство на неудовлетвореност“, нервност, чувство на самота в света и безпокойство. Камъните за този енергиен център са аметист, лепидолит и прозрачен кварц. Добавете нюанси на лилаво от виолетово до ярко кралско лилаво към вашия дом и гледайте как настроението ви се издига естествено. Помислете за душ завеси, диван възглавници, покривки или вази в лилаво. За да получите голям тласък в този център, носете лилава рокля, вратовръзка или шапка.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta