Кръвосмучещи насекоми, живеещи във вашата спалня

К

Дървеници и бълхи живея в спалнята ви в очакване светлините да изгаснат и вие да заспите, за да отпразнувате техния кръвен пир. Ако в дома ви има животни като котки или кучета, има голяма вероятност да имате и кръвосмучещи насекоми в дома си. Тези грешки са трудни за намиране, защото са толкова малки, но обикновено оставят издайнически следи по тялото ви под формата на ухапвания. Дървеници и бълхи Основният източник на храна е човешката кръв.

Най-малкото от тези насекоми е бълхата. Той е с дължина между 2 и 3 милиметра и може да прескочи стократно повече от дължината на тялото си. Ако човек имаше тази супер сила, щяхме да можем да прескочим градски блок. Тази невероятна способност за скачане позволява на бълхата да намери животно, което да се качи в дома ви и след това да скочи върху своя човешки домакин. Бълхите обичат да се крият между пера и косми, те имат малко плоско като кафяво тяло с малка глава. Този дизайн на тялото има оптималната цел да се вмъкне незабелязано между косата ви като място за скриване и хранене. Тези мънички кръвосмучещи насекоми са безкрили. Не е нужно да летят, за да намерят домакин, поради способностите си за скачане, които имат.

Възпроизвеждането на бълхи започва с яйце, което е положено във вашия килим от възрастен. Тези яйца отнемат между два и дванадесет дни, за да се излюпят в червей или ларви. Тези бебешки кръвосмучещи могат да оцелеят във вашия килим с храна, която почистват дълго време, преди да преминат през двете фази на процеса на линене. След като червеят като ларви се разтопи два пъти, те ще се превърнат в пашкул. Бълхите могат да останат в този пашкул на вашия килим до една година. Пашкулът действа като защита или бариера срещу вреда. Той предпазва бълхата от такива неща като климатичните промени до пестициди. Ето защо е толкова трудно да се отървете от тези малки насекоми във вашия дом. След излюпването на пашкула възрастната бълха се появява и е готова за своя кръвен пир.

Когато повечето хора си мислят за смучещи кръв насекоми в спалнята си, те си мислят за дървеника. Това паразитно животно прави голямо завръщане в Съединените щати заради забраната на ДДТ. Докато праховите акари живеят от човешката кожа, дървениците се хранят с човешка кръв посред нощ, когато спите. Тия гадни малки същества имат само един източник на храна. Тези насекоми са като малки вампири. Те са много малки и плоски, общо около 1/5 от инча. Дървениците са достатъчно големи, за да се видят от човешкото око, но те се крият през деня и излизат през нощта, когато спите, за да се храните. Те са много умели да се крият в пукнатини и във вашия матрак.

Тези бъгове са създадени за кръвосмучене. Тяхната сплескана структура на тялото ги улеснява да се плъзнат в тесни места и пукнатини, в които да се скрият през деня. Дървениците имат игла като уста, с която пробиват хората. Преди тези паразити да започнат да пият кръвта ви, те инжектират слюнка във вашата система. Тази слюнка действа по два начина. Първо химикалите в слюнката предизвикват сковаващ ефект, така че човешкият домакин не може да усети ухапването. На второ място, тази слюнка кара кръвта ви да тече свободно, така че бъгът може лесно да се храни.

Дървениците преживяват пет етапа през живота си. Първият е етапът на яйцеклетката, който отнема от една до четири седмици, за да се излюпи в нимфи. Тази паразитна нимфа ще се лини пет пъти по време на живота си по пътя към зряла възраст. По време на всяка линеене дървеникът ще трябва да има пир на човешка кръв, за да расте и оцелява. Женска дървеница може да произведе над двеста яйца през целия си живот. Това е, което кара тези насекоми да се размножават толкова бързо.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta