Поддръжка на най-универсалното оборудване на кухнята – Накланящ се тиган

П

Универсалност на оборудването

Накланящият се тиган може да се използва за почти всяка задача, която трябва да се направи в кухнята. Операторите на хранителни услуги го използват за готвене, пържене на тиган, покафеняване, печене и много други. Трябва да се посочи необходимия стил на готвене и накланящият се тиган е готов за употреба. Независимо дали става дума за готвене на яхнии, супи, тестени изделия, ориз или сосове, или пържене на ястия с ястия като рибни филета, понички, пържено пилешко или пържени картофи, тиганът прави всичко. Браунирането на храни или задушаването на храни в големи количества става много лесно. Може да се използва и като фурна за печене или печене на няколко разновидности от менюто на птици или месо. Паренето, размразяването или използването му като скара за приготвяне на зеленчуци на скара, бургери, бекон, колбаси, палачинки и много други елементи е друг аспект от неговата функционалност.

Накланящият се тиган се предлага в няколко капацитета и няколко завършвания. Въпреки че обикновено е направен от неръждаема стомана, за компонентите на шкафа могат да се използват и други материали. Човек може да влезе в моделите на плота или да избере измежду тези, които лежат на пода. Подовите тела се предлагат с кривошипни или електрически механизми за накланяне, докато тези на моделите плотове са ръчни. Въпреки това, когато накланящият се тиган присъства в кухнята, е много необходимо да разполагате с достатъчен брой кухненски контейнери за съхранение и индустриални контейнери, така че да имате достатъчно място за неговото поставяне и функциониране. Като се има предвид неговата гъвкавост, съвсем естествено е да се гарантира, че този работен кон на кухнята се поддържа в отлична форма през целия си работен живот.

Съвети за поддръжка

Прости съвети, които ще помогнат за удължаване на експлоатационния живот на това оборудване, са дадени по-долу:

• Никога не използвайте висока температура на тигана, когато той е празен. Многократното използване на висока температура ще компрометира нагревателната повърхност или ще доведе до изкривяване.

• Новите накланящи се тигани трябва да се подправят с масло преди редовна употреба. Дъното на тигана трябва да се покрие с масло и да се нагрява на интервали от няколко минути, тъй като това ще помогне да се избегнат слепвания и да се улесни почистването.

• Хранителните остатъци трябва да се почистват от дъното на тигана чрез затопляне на вода в него, използвайки остатъчна топлина.

• Почистването може да се извърши ефективно, като се използва найлонова четка и топла сапунена вода. В никакъв случай не трябва да се използват груби почистващи препарати или груби материали, тъй като това може да повреди тигана.

• По време на почистването трябва да се внимава водата да не се пръска върху механичните компоненти на оборудването.

• По-добре е да използвате подходящи оформени прибори, които вървят с тигана, за да се избегне издърпването на тигана.

Накланящият се тиган е много важно оборудване на всяка търговска кухня и трябва да му се осигурят подходящите грижи и внимание, които заслужава.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta