Проектиране на вашата кухня според вашия бюджет

П

„Как така струва толкова?“ Това трябва да е един от въпросите, които чувам най-често, когато представям ценови предложения за кухненски шкафове на собствениците на жилища. Въпреки че е вярно, че шкафовете могат да бъдат проектирани да бъдат с нисък бюджет, среден или висок клас, има толкова много фактори, които могат лесно да прокарат планирания нискобюджетен проект в по-висок ценови диапазон.

Мястото, с което да започнете при проектирането на кухненски шкафове за определен бюджет са вратите. Налични са повече опции за врати, отколкото повечето хора си дават сметка и всяка опция ще повлияе на общия Ви бюджет. От най-евтините до най-скъпите стилове на вратите се предлагат, както следва:

1) Меламин. Това са вградени врати (без панели или детайли на профила) и се предлагат в широка гама от цветове и шарки, от плътни цветове до имитация на дърво и безброй други. По-новите врати с “термо-разтопен меламин” имат много тънък слой меламинова хартия, нанесена върху врата в стил субстратен панел. Те са евтини и не са много издръжливи. Те не трябва да се използват в близост до източници на вода или топлина или там, където ще е необходимо често измиване.

2) Дървен фурнир. Това са вградени врати, направени с тънък слой дърво върху субстрат. Бреза, клен, дъб и ясен са в един и същ ценови диапазон, докато всяка екзотична или по-рядка гора (махагон, череша, орех …) ще увеличи цената. Те често се срещат в кухни в модерен стил.

3) Дървена рамка с фурнировани панели. Тези врати имат рамки, изработени от масивно дърво, и вдлъбнати вградени панели от фурнирована основа. Често срещан стил сред този тип врати е Shaker. Избраните дървесни видове ще повлияят на цената.

4) Пластмасов ламинат. Прилича много на меламинови врати, но с по-високо качество и много по-трайни. Налична по-широка гама от модели и цветове. Ламинатите имат тъмнокафява сърцевина, така че в зависимост от цвета на избрания ламинат, можете да видите тъмнокафяви линии на всички фуги – на всеки ръб на всяка врата и т.н.

5) Дървена рамка с дървени панели. Те имат рамки и панели, изработени от масивно дърво. Панелът обикновено има повдигнати детайли. Те често се срещат в кухни в традиционен стил. Отново изборът на дърво влияе върху цената.

6) Дървена или лакова боядисана рамка с панели от друг материал. Тези врати са с дървена или лакова боя, рамки и друг материал, използван за панела. Другият материал може да бъде всичко и именно този друг материал ще повлияе значително на разходите. Общите материали за панели включват стъкло, боядисани покрития, пластмасови ламинати, метал (перфорирани, измазани, изчукани и др.), Корк и дори стенни покрития (като трева), нанесени върху субстрат.

7) Термопластични. Тези врати не се произвеждат от средния производител на шкафове; те са фабрично произведени. Термопластмасите се предлагат в различни цветове и покрития, но най-често срещаните са лъскавото бяло и имитацията на дърво. По-издръжлив и по-привлекателен от меламин. Приблизително същия ценови диапазон като дървените врати. Сега някои производители рекламират „термо-разтопен меламин“ – бъдете внимателни, защото двете изобщо не са еднакви.

8) Лак боядисан. Тези врати обикновено са с МДФ, боядисани с лак, но именно лакирането увеличава разходите, тъй като се ангажира повече труд и специализирано оборудване за боядисване. Това не са “боядисани” шкафове. Лакът се нанася под формата на спрей върху пръскан грунд и изобщо не се виждат следи от четки или други неравности. Ако изберете специално покритие, като остъкляване, цената се увеличава малко повече.

9) Неръждаема стомана. Обикновено тези врати не се изработват от цеха на мебелист, а се възлагат на подизпълнители на метален магазин. Те без съмнение са най-скъпите от опциите за вашата врата.

Тъй като готовите страни трябва да съвпадат с вратите, вашият избор на врати се отразява на самия шкаф. Така че шкафовете за лакирани шкафове ще бъдат по-скъпи, отколкото за меламин. Готовите странични панели, подходящи за всякакви дървени врати, са фурнировани; твърдото дърво не би било толкова стабилно по отношение на размерите (би се изкривило или поклонило) и би имало астрономични цени. След това трябва да помислите за интериора на вашите шкафове. Стандартът е бял меламин от вътрешната страна на шкафовете, освен ако не се изисква нещо различно. Най-икономичният избор, ако идеята за бяло не ви харесва, е меламинът, който да съответства на вратите. Използването на по-скъп материал вътре в шкафовете не е препоръчително: защо да харчите пари за дървен фурнир или лак, който е по-вероятно да бъде повреден от търкане на саксии или съдове върху повърхностите? И защо да поставяте по-скъп материал, който след това бихте искали да защитите с лайстни, така че така или иначе никога да не видите дървото или лака?

Плотовете са другият основен избор, който влияе на цената. Истината е, че всъщност има само две ценови групи за гишета. Пластмасовите ламинатни плотове са икономичният избор и не е лош избор, тъй като са много издръжливи и вече се предлагат с невероятни текстури и шарки, плюс това могат да бъдат облечени с дървени или твърди повърхности. Всички други контра материали са сравними по цена – гранит, твърда настилка (Corian, Silestone и др.), Бетон и неръждаема стомана. Бетонните плотове са доста скъпи поради факта, че те все още са сравнително необичайни и следователно специален артикул – не можете да отидете да ги купите навсякъде. Плотовете от керамични плочки са единствената истинска опция на средни цени. Те изискват да се използва висококачествена плочка, в противен случай стружки и пукнатини ще бъдат неизбежни. Фугиращата смес също трябва да бъде висококачествена и безопасна за зоните за приготвяне на храна и трябва да бъде запечатана. Мраморът, който обикновено е малко по-евтин от гранита, не трябва да се използва в кухните, тъй като е порест и склонен към оцветяване.

Това, което хората намират за най-изненадващо, е, че финалните щрихи също могат да станат много скъпи. Дръжките и копчетата варират в цената от около 2 $ всяка чак до над 30 $ всяка. Кухните обикновено изискват около 25 дръжки, така че това създава ценова разлика от $ 700 точно там. Разумната сума за планиране на дръжки е от 5 до 8 долара всяка. Другият „бюджетен разбойник“ са аксесоарите. Вградените стелажи за подправки, кошчета за боклук, разделители на чекмеджета, разтегателни елементи и други подобни са склонни да струват доста скъпо. Някои от тези приспособления са невероятно практични, така че опитайте се да определите кои ще ви трябват и кои ви харесват най-вече, защото те са просто наистина чисти добавки.

Има един аспект, който никога не бива да пестите, само за да спестите няколко долара, а това е инсталацията. Несъвършеното инсталиране дори на най-добре направените шкафове ще доведе до врати и чекмеджета, които не се затварят правилно или изглеждат зле изградени. Добро правило е, че трябва да имате инсталирано нещо по поръчка от специалиста, който е изработил предмета.

Шкафовете за кухнята със среден размер могат да струват от около 7 000 долара до значително над 30 000 долара. Често се казва, че кухнята на дома (включително уреди, шкафове, подови настилки, осветление, труд и други) трябва да струва около 15% от стойността на къщата, така че кухнята на дома за 250 000 долара трябва да струва около 37 500 долара, ако искате да преминете този метод на бюджетиране. Има няколко неща, които трябва да се вземат предвид с това: размерът на кухнята играе основна роля при определянето на бюджета – разбира се, по-голяма кухня ще бъде по-скъпа за преустройство, отколкото малка; дом, построен през 1900 г., вероятно ще бъде по-скъп за обновяване, отколкото дом, построен през 70-те години; вашите предпочитания ще повлияят на бюджета; и това е цифра, която е разработена като насока до известна степен – не е необходимо да се следва. Въз основа на проекти, обработвани от Idealspace Design, видяхме, че шкафовете (включително плотове, дръжки и монтаж) обикновено се равняват на около 30% от общия бюджет за ремонт на кухня. Тези цифри ще ви помогнат да развиете представа за бюджетния диапазон, който бихте очаквали, те варират значително при отделните проекти.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta