Реконструирайте кухнята и подчертайте функционално с малко лукс

Р

Макар че кухненските съоръжения могат да бъдат кошмарно икономически, не може да се отрече, че те са фокусна точка на дома. Това общо основание заслужава цялото внимание и разходи. Разумна инвестиция, освен фактора на стила, който е толкова важен в наши дни, комуналните услуги играят важна роля. Стойностите на имотите ще се увеличат значително, ако се появи повод за продажба и преместване, може би на по-зелени пасища.

Започнете да планирате!

Важно е да сте наясно какво се очаква от новата кухня. Може би оформлението на старата кухня беше ограничено. Интелигентната космическа програма би го обърнала. Може да са необходими структурни промени. Ако е необходимо, може да се наложи да се зазидат прозорец и врата, ако пречат. Планирайте местоположенията на готварската печка, работния плот и подовите модули за съхранение, мивката и горните рафтове. Размерът има значение със сигурност и по-старите домове традиционно имат по-малки кухненски пространства, може би 4 m X 3 m. Би било тест на въображението, за да разберете какво къде отива.

Скицирайте подробен план на етажа, за да визуализирате как ще изглеждат подредбите. Какъв дизайн би бил осъществим? Вентилацията е от решаващо значение и осветлението също. Като тухлях прозорците и вратата, сега получих две цели стени. Френските врати щяха да водят към задната градина.

Бюджетните причини ни накараха да решим, че водопроводните разходи могат да бъдат намалени, като държим плота и мивката в едно и също положение. Хладилникът щеше да остане там, където беше и имаше възможност за още шкафове и работно пространство с двете стени. Бар за закуска също би служил като работна маса. Скицата е готова, работата може да започне.

Инсталиране на шкафовете

Можете да си представите бъркотията, докато строителите бяха на работа. Заедно с водопроводчика свършиха работата си електротехникът и мазачът. Бях зает да планирам позициите на шкафа. Познавам дърводелството и бих спестил малко разходи с кухненските модули на IKEA. Направи си сам направи помага.

В края на мивката ще бъде бар за закуска във формата на L с две табуретки. Допълнително пространство идваше от пералнята, която сега беше в банята.

Шкафовете вървяха до готварската печка на стената и пода, под мивката и над мивката. Тиганите, тиганите със сосове и съдовете на фурната трябва да са удобно близо до зоната за готвене.

Усещане за открито

Заедно с френските врати, водещи към задната градина, сенникът ще създаде по-големи пространствени размери и ще обедини вътрешния и външния амбианс.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta